A Cassandra kísérlet

Írásgyakorlati tesztüzem. Az odafigyelés életforma!

Friss topikok

  • Cassandra Gemini: Mostanában ilyen jellegű problémáim vannak a reakcióval is..... valami ott történt. Nem tudom, edd... (2010.02.17. 13:56) Vivat Vastagbőr!
  • Maximka: @Cassandra Gemini: Igen a sajátja volt, de elővette és tudta használni. Egyébként tapasztaltad már... (2009.08.12. 14:21) Jó tanácsok leendő egyetemisták kezébe

Linkblog

HTML

Megjegyzés

2010.03.11. 10:26 | Cassandra Gemini | Szólj hozzá!

A blogok nagyrésze kibaszottul unalmas.

Gondolom az enyém is, de mint írva vagyon: Írásgyakorlati tesztüzem. Unalműző béna napokra, amikor nem akarok földtanra menni. Ebből is látszik mennyire szorgalmas vagyok. Baromi ritkán írok. De azt hiszem nem is baj. Nem csinálom túl jól.

Hja tényleg. Spiegelmann Laura könyve. Most azt olvastam. Szerintem egész jó. Annyi, hogy néha fertelmesen gusztustalan tud lenni, de azt hiszem, annak is megvan a maga funkciója. Van valami furcsa a szereplő önpusztításában. Gondolkodtam sokat azon, hogy vajon mi lehet ez. Talán egy pornóregény a szerelemről. Szerintem egyébként nagyon-nagyon félreértették az egészet. A bevezető fejezet a legdurvább. Az egyszerűen töményen gyomorforgató. De mint említettem: ezek a dolgok tökéletesen szándékosak. Aki annyi fáradtságot vesz, hogy elolvassa egészen az első fejezetig a könyvet, (ami saccra 4-5 oldal) és ezután sommás véleményeket fogalmaz meg, az kurvára meg is érdemli, hogy hülye legyen. Az emberek egyszerűen nem figyelnek oda dolgokra. Vannak minták, amiket ismételgetünk, gondolom csak azért hogy a társaságban meg legyen a funkciónk. Van 2-3 ismerősöm akik így hangoztatják, hogy nem szeretik a franciákat. Mert a nyelvük buzis, meg gyávák meg mittudomén (Halottam már olyat is, hogy "ők vették el Trianont".....baaaaazdmeg :S). Nem tudom hogy ezeket a dolgokat tényleg elhiszik-e, de rendszeresen hangoztatják. Az biztos, hogy 1.) Nem találkoztak még franciákkal. 2.) Nem beszélnek franciául. 3.) A Taxin kívül más francia filmet valószínűleg nem is ismerenek. Hogy lehet úgy ítélkezni valamiről, ha az ember egyszerűen nem néz utánna?! Egyszerűen félelmetes. Egyébként a rengeteg neten kerengő hülyeségnek és jobbos-balos oldalon hirdetett béna féligazságoknak annyi a táptalaja, hogy az emberek nagy része (saccra 60%-a) funkcionális analfabéta, ami annyit fed, hogy nem érti amit olvas. Nem fogja fel a mögöttes tartalmakat. Nem érti meg egy szövegben az iróniát vagy a cinizmust. Ha tanítani fogok, esküszöm addig fogom gyakoroltatni az olvasást a kölykökkel amíg mindegyik fel nem fogja. Nem lehet engedni hogy egy következő generáció is ennyire segg emberekből tevődjön össze, mint a mienk.

És egy kis felvilágosítás a jobbostibiknek akik Spiegelmannt gusztustalan nimfómán zsidó picsának titulálták:

"spiegel" = tükör (német)

"mann" = férfi (német)

Laura----> "laurus" = győzedelmeskedni valami felett. (latin)

Tanuljatok meg olvasni, és figyeljetek többet.

Hülyék raus!

 

U.i.: A helyesírási és stilisztikai hibákért előre, és utólag is bocsi, egyszerűen annyira kevés időm van erre az egészre, hogy az utólagos szerkesztésre nem marad semmi. Ha jó minőségű írásokat akartok olvasni akkor Reckl Amál és Tóta W. Ők ügyesek és határozottan jól írnak. (szerintem egyébként messze a legjobbak)

A bejegyzés trackback címe:

https://cassgemini.blog.hu/api/trackback/id/tr641830775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása