A Cassandra kísérlet

Írásgyakorlati tesztüzem. Az odafigyelés életforma!

Friss topikok

  • Cassandra Gemini: Mostanában ilyen jellegű problémáim vannak a reakcióval is..... valami ott történt. Nem tudom, edd... (2010.02.17. 13:56) Vivat Vastagbőr!
  • Maximka: @Cassandra Gemini: Igen a sajátja volt, de elővette és tudta használni. Egyébként tapasztaltad már... (2009.08.12. 14:21) Jó tanácsok leendő egyetemisták kezébe

Linkblog

HTML

Az emberek akik nem hisznek a globális felmelegedésben

2009.10.24. 16:49 | Cassandra Gemini | Szólj hozzá!

Robin Masters írta:

http://robinmasters.blog.hu/2007/04/24/kioto#more63095

 

Egyrészt maximális tisztelet illeti mert ellátta forrásokkal a cikket. Viszont ettől ez még minden, csak nem korrekt.

Idézem:

"- hogy a globális átlaghőmérséklet méréseit csak a 19. század végén rendszeresítették, így az ezt megelőzően is folyamatos, és természetes felmelegedési folyamat nem derül ki a statisztikákból******;"

végülis igaz, nagyon nehéz következtetni a korábbi éghajlatra, de próbáljuk rekonstruálni a jégfuratok alapján.

"- hogy Nap körül befutott pályájának változásai miatt, a Földdel rokon Mars klímája mindenfajta környezetszennyezés nélkül is, a mi bolygónkhoz hasonló ütemben melegszik**********.  "

ez igen! A földi kutatások nem helytállóak mert nem végezzük őket elég régen, ellenben a Mars klimatológiájának sokkalta fiatalabb eredményeit már fel lehet használni érvként. Jelzem, a Marsról nincsenek 3000 éves jégfurataink ami alapján pl a levegő összetételére lehetne következtetni!

"- hogy az extrém időjárási események száma és intenzitása az elmúlt 150 évben semmiféle növekedést nem mutat**;"

ez egyszerűen nem igaz, ajánlom bármelyik alapszintű klimatológia tankönyvet. Egyértelműen gyakrabban fordulnak elő szélsőséges események, az egyedüli kérdés az, hogy mennyiben az emberi beavatkozás és mennyiben a természetes éghajlatváltozás következményei ezek.

"- hogy a földtörténet elmúlt 4 interglaciális (jégkorszakközi) ciklusa közül mindhárom korábbi melegebb volt a mainál*;"

Ez így igaz. Hozzátétel hogy egyszerüsített esetben a glaciálist felmelegedés előzi meg. Na ennek a sebessége nem mindegy.

Egyértelműen kimutatható, hogy a levegőben lévő szennyező anyagok mennyisége növekszik, méghozzá elég meredek ütemben. A légkör már csak fogalma szerint is kapcsolatban áll a föld több szférjával, ennélfogva a kémiáját nagyon nem érdemes borogatni. (Ózonlyuk pl.)

Lényeg a lényeg, nem cseszegetni akarom Robin Masterst de ez így nagyon nagyon nem kóser. Szeméyles vélemények szerint ő olyan elánnal akar hinni abban hogy nincsen globális felmelegedés (vagy ha van is, az teljesen természetes folyamat és az embernek semmi köze hozzá) mint a "sötétzöldek" az ellenkezőjében.

Mérlegelni!

Ajánlott irodalom robinnak:

Tar Károly (1996): Általános meteorológia. KLTE, Debrecen, 114p.

A bejegyzés trackback címe:

https://cassgemini.blog.hu/api/trackback/id/tr601472087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása