A Cassandra kísérlet

Írásgyakorlati tesztüzem. Az odafigyelés életforma!

Friss topikok

  • Cassandra Gemini: Mostanában ilyen jellegű problémáim vannak a reakcióval is..... valami ott történt. Nem tudom, edd... (2010.02.17. 13:56) Vivat Vastagbőr!
  • Maximka: @Cassandra Gemini: Igen a sajátja volt, de elővette és tudta használni. Egyébként tapasztaltad már... (2009.08.12. 14:21) Jó tanácsok leendő egyetemisták kezébe

Linkblog

HTML

Egy kedvenc termék megsavanyodására

2010.11.22. 17:23 | Cassandra Gemini | Szólj hozzá!

Szegény-szegény Reckl Amál. Komolyan, sajnálom. Volt egy jó blogja, jól írt, okosan írt, tetszett az egész. De hogy most mi a fene ütött szegénykémbe.... X-faktor és Megasztár elemzések? Heti tv műsor ajánló? Hja és bónuszba sikerült összehoznia a világ egyik talán legálszentebb és legostobább cikkjét a felsőoktatásról "Megregulázás" címszó alatt.

"Eleget kísérleteztünk mindenféle alternatív elképzelésekkel a felsőoktatásban. Az eredmény negatív. Az elmúlt húsz évben sikerült a minőséget mennyiségbe átfordítani: ma, aki valahogy megszerzi a nem túl nehéz érettségit, minden további nélkül kiköthet valamilyen egyetemen vagy főiskolán. Ott aztán sokan beleszoknak a kényelmes életbe, nagy nehezen átevickélnek a vizsgákon, hogy a végén használhatatlan munkaerő legyen belőlük. Szégyenszemre hemzsegnek a diplomás munkanélküliek."

Anya, te nem kísérleteztél semmivel, a diákok azok akiken kísérleteztek. "Az eredmény negatív." Ízlelgessük, milyen laza, milyen sommás.... Olyan jó, hogy egy 30-as emberke fejti ki a véleményét a bolognai rendszerről, olyan akinek esélye sem lehetett részt venni benne. Amál, én a helyedben nagyon nagyon örülnék hogy nem verték beléd az 5 év tananyagát 3 év alatt, merthogy normális kerettanterv hiányában ez történt. A bolognai nagyon-nagyon jó rendszer. Vannak hibái, de ezeket főleg azok okozzák, hogy annak idején nagyon lóhalálában vezették be. Mit mondjak, tényleg meglátszik. Sok a diplomás munkanélküli? Ki kérte hogy menjenek a népek hamburger szakokra? Kérte valaki? Nem? Akkor ki a felelős a sok diplomás munkanélküliért, a rendszer, vagy a sok marha aki random főiskolákon elvégzett egy kommunikáció/szociológia Ba-t?

Amál, most te estél abba a klasszikus hibába, hogy nemes egyszerűséggel nem tudod miről beszélsz. Béla, a szerelő szintjénél csak egy szikrányit fejlettebb véleményedet tárod a nagyvilág elé. Szívesen elmagyaráznám neked hogy s mint működik a bolognai rendszer, illetve hogy szerintem mik a hibái, és hogy miért kapitális faszság az új oktatási törvénytervezet.. (ezt nem kioktatólag mondom, ha ezt egyszer véletlenül elolvasod, és gondolod tényleg elmondom hogy szerintem hol vagy tévedésben)

Egyébként pedig, sajnálom hogy egyre inkább bezárkózol a magad világába. Eddig nyitottabbnak boldogabbnak tűntél.

Sok sikert a továbbiakhoz

és remélem visszatér még az erőd

Csók és üdvözletek

Kálmán Ágoston Béla

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cassgemini.blog.hu/api/trackback/id/tr632465933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása